Wat is een giclée?

De giclée is van oorsprong een afdruktechniek die ontwikkeld is aan het begin van de jaren 90 en was met name bedoeld voor de reproducties van kunstwerken. Waar voorheen lithografie de standaard was voor reproducties van kunst, is dit nu de giclée. Tegenwoordig wordt deze techniek ook veel gebruikt voor foto schilderijen, omdat dit veruit het beste resultaat geeft boven alle andere manieren van productie wat betreft kleurechtheid en levensduur. Het woord giclée (spreek uit als zjie-klee) is afkomstig uit de Franse taal en betekent letterlijk "vernevelen" of "spuiten". 

Voor het afdrukken wordt gebruik gemaakt van zeer geavanceerde en professionele grootformaat inkjetprinters, die gebruik maken van minimaal acht kleuren inkt. De beste giclée printers worden -naar onze mening- op dit moment geproduceerd door Epson, Canon en HP, waarbij Epson voorop loopt wat betreft de technologische ontwikkeling. 

Deze giclée printers gebruiken gepigmenteerde inkt en spuiten miljoenen microscopische inktdruppeltjes per seconde, wat resulteert in een diep contrast, intense kleuren en een hogere resolutie dan de traditionele lithografie. Daarnaast is de levensduur veel langer. Deze inkjetprinters dienen absoluut niet verward te worden met de desktop inkjet fotoprinters die veel mensen thuis hebben. De laatsgenoemde printers zijn niet in staat om giclée afdrukken van schilderijen te maken.

Helaas wordt een inferieure print vaak een giclée genoemd, terwijl het niet aan de eigenschappen van een giclée voldoet. Over deze eigenschappen lees je meer in het volgende artikel.

>> Lees meer over de eigenschappen van een giclée

baklijsten

 BAKLIJSTEN

Laat uw canvasdoek nu inlijsten in een zgn. baklijst!

Geeft extra diepgang en staat nog luxer...

mail naar   info@canvas-fotokunst.nl   voor prijzen op maat.

 

maatwerk

MAATWERK

Ook printen wij op acrylglas, tuindoek, fotobehang, aluminium, dibond en diverse soorten hout!

Mail ons voor uw wensen en wij doen ons uiterste best om deze te vervullen.

 

populaire canvas schilderijen
© 2009 - 2024 Canvas Fotokunst | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel