Informatie drieluiken

Een drieluik of triptiek is een kunstwerk bestaande uit drie delen. Van oorsprong waren dit meestal drie houten panelen, die door middel van scharnieren tussen de luiken konden worden dichtgeklapt.

Geschiedenis van het drieluik

Het drieluik heeft zijn oorsprong in de christelijke kunst en werd vaak gebruikt voor altaar schilderijen uit de Middeleeuwen. Voorbeelden van kunstenaars die drieluiken gemaakt hebben zijn o.a. Jeroen Bosch, Max Beckmann en Francis Bacon.

Moderne toepassing van het 3-luik in fotografie

Een drieluik wordt tegenwoordig ook gebruikt bij fotografie in de hedendaagse “commerciële” kunst. Deze moderne drieluiken kunnen bestaan uit drie afzonderlijke foto's of het kan een grotere afbeelding zijn, die wordt verdeeld in drie delen. Deze delen worden vervolgens gedrukt op canvas en opgespannen op drie houten spieramen.

Drieluiken Canvas Fotokunst

Canvas Fotokunst maakt gebruik van deze laatste techniek. Wij nemen hiervoor een grote afbeelding, die als drie afzonderlijke delen op canvas worden geprint. Deze wordt vervolgens gallery wrapped opgespannen op drie houten spieramen. Hierdoor loopt de afbeelding door aan de zijkant van de luiken, waardoor er geen witruimte te zien is aan de zijkanten.

Ophangen drieluik canvas schilderij 

Heeft u een drieluik aangeschaft en wilt u deze gaan ophangen. Bekijk dan onze instructies op de pagina met ophanginstructie.
 

 

Voorbeeld afbeeldingen 3-luik Canvas Fotokunst

 

triptiek-voorbeeld-canvas-fotokunst.jpg 3-luik foto schilderij voorbeeld

 

 

baklijsten

 BAKLIJSTEN

Laat uw canvasdoek nu inlijsten in een zgn. baklijst!

Geeft extra diepgang en staat nog luxer...

mail naar   info@canvas-fotokunst.nl   voor prijzen op maat.

 

maatwerk

MAATWERK

Ook printen wij op acrylglas, tuindoek, fotobehang, aluminium, dibond en diverse soorten hout!

Mail ons voor uw wensen en wij doen ons uiterste best om deze te vervullen.

 

populaire canvas schilderijen
© 2009 - 2024 Canvas Fotokunst | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel