Wat bepaalt de kwaliteit van een giclée print? 

 • De gebruikte inkjetprinter en de inkt. De inkjetprinter zelf moet gebruik maken van cartridges van minimaal acht verschillende kleuren pigment inkt (in plaats van dye inkt). Het is uiteraard belangrijk dat de originele cartridges worden gebruikt van het merk van de printer zelf. 
   
 • De instellingen van de printer. Topprinters kunnen zowel ingesteld worden op kwantiteit als op kwaliteit. Veel aanbieders blijken dan ook te kiezen voor kwantiteit, wat de kwaliteit niet ten goede komt. Een giclée canvas print dient met een minimale resolutie van 1440 dpi te zijn afgedrukt. 
   
 • Het materiaal waar het gebruikte canvas van is gemaakt. Canvas is beschikbaar in polyester, katoen en een mix van polykatoen. Voor een reproductie van kunst of high-art voor een museum is een canvasdoek, gemaakt van zuurvrij en 100% katoen, nog steeds de standaard.

  Tegenwoordig kunnen canvasdoeken van polykatoen zo goed worden geproduceerd dat deze steeds vaker worden gebruikt. Zeker voor fotografie is dit een goede optie, omdat de resultaten vaak beter zijn. Een uitstekend geproduceerd canvasdoek van een polykatoen mix kan velen malen beter zijn dan een canvasdoek van 100% katoen, wat goedkoop is geproduceerd in bijvoorbeeld China. Enkele topmerken zijn o.a. Breathing Color, Fredrix, Hahnemuhle, Innova en natuurlijk het canvas van Epson, Canon en HP zelf. Canvasdoeken gemaakt van polyester zijn een goedkope variant en worden niet gebruikt voor giclées.
   
 • Kleurenmanagement. Het maken van een juiste afdruk is niet alleen één druk op de printknop. Met behulp van professionele software en kleurenmanagement (het gebruik van de juiste icc-profielen) komt de print zo dicht mogelijk bij de originele foto of het schilderij te liggen. 
   

High art en decor art giclée  

Giclée afdrukken kan men globaal onderverdelen in twee categorieën:

 • De echte museumkwaliteit giclée (Fine Art), waarbij gebruik is gemaakt van de allerbeste materialen en geproduceerd door ervaren en professionele specialisten. Een giclée van de allerhoogste museumkwaliteit kan honderden jaren meegaan, maar kan dan ook duizenden euro`s kosten. Top kwaliteit giclée`s kun je dan ook vinden in wereldberoemde musea zoals het Metropolitan Museum New York. 
   
 • De decoratieve giclée (Decor Art). Dit zijn doeken die worden vervaardigd voor de decoratie van een huis of een kantoor. Een goede giclée print binnen dit segment heeft rijke kleuren en een diep contrast en wordt zo geproduceerd dat deze vele jaren (tot 80 jaar) meegaan.

Er is een groot prijs- en kwaliteitsverschil te zien bij de diverse aanbieders. Deze aanbieders variëren van grote winkelketens tot kleine winkels die, fysiek of via internet, hun producten aanbieden. De prijs zegt hierbij niet altijd wat over de kwaliteit van het aangeboden product.

Er zijn helaas talloze aanbieders die "gewone" foto prints als giclée en High-art verkopen, terwijl deze schilderijen in massa's zijn gemaakt met inferieure materialen uit goedkope productielanden en afgedrukt met normale fotoprinters of Solvent printers. In de praktijk blijkt dat bij veel van deze doeken de kleuren snel vervagen en ze snel " vergelen" .

Laat je daarom altijd goed informeren over de herkomst van de materialen en de manier van produceren.

Goede en betrouwbare aanbieders van reproducties en fotoprints op canvas zullen altijd open en eerlijk zijn over hun kwaliteit en zoveel mogelijk informatie op hun website geven over hun producten of zijn bereid jouw vragen te beantwoorden. Zorg ervoor dat je de juiste kwaliteit krijgt voor de prijs die je betaalt! 

Canvas Fotokunst is géén aanbieder van massaproductie, maar richt zich binnen de top van het segment op het aanbieden van exclusieve kunstfoto`s op canvas tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding. Hierbij wordt elk giclée foto schilderij individueel voor jou vervaardigd. Voor meer informatie over onze productkwaliteit verwijzen wij je naar de pagina "onze kwaliteit".

 

baklijsten

 BAKLIJSTEN

Laat uw canvasdoek nu inlijsten in een zgn. baklijst!

Geeft extra diepgang en staat nog luxer...

mail naar   info@canvas-fotokunst.nl   voor prijzen op maat.

 

maatwerk

MAATWERK

Ook printen wij op acrylglas, tuindoek, fotobehang, aluminium, dibond en diverse soorten hout!

Mail ons voor uw wensen en wij doen ons uiterste best om deze te vervullen.

 

populaire canvas schilderijen
© 2009 - 2024 Canvas Fotokunst | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel