Hoe hang je een drieluik canvas schilderij op?

Indien je een schilderij gaat ophangen, kun je dit het beste doen met het midden van het doek op ooghoogte (indien de hoogte van de kamer dit toelaat). Bij het ophangen van een meerluik, is het uiteraard belangrijk de gaten waterpas te boren. 

Instructies ophangen klein drieluik (3 x 40 cm x 80 cm) 

Je kunt voor het ophangen van het drieluik canvas schilderij drie schroeven in de muur bevestigen, met een ruimte van circa 44 cm tussen de schroeven. Hierdoor ontstaat er een ruimte van circa 4 cm tussen de luiken nadat je deze hebt opgehangen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen een grotere of kleinere tussenruimte aan te houden.

Controleer voor het boren welke tussenruimte je mooi vindt staan.

Je kunt het houten frame van het doek op de schroeven laten rusten. Hierdoor vallen de luiken plat tegen de muur. Indien je schilderijhangers hebt meebesteld, laat je de hangers op de in de muur bevestigde schroeven rusten.ophanginstructie klein drieluik

Ophanginstructies groot drieluik (3 x 50 cm x 100 cm

Bevestig drie schroeven in de muur, met een ruimte van ongeveer 54 centimeter tussen de schroeven. Hierdoor ontstaat er een tussenruimte van 4 cm tussen de panelen nadat je deze hebt aan de muur hebt gehangen. Je kunt natuurlijk ook een kleinere of grotere tussenruimte hanteren.

Controleer voordat je de gaten boort welke tussenruimte je mooi vindt staan.

Je kunt het houten spieraam van het schilderij op de schroef laten rusten. Hierdoor valt het doek vlak tegen de wand. Indien je schilderijhangers hebt besteld, laat je de hanger rusten op de in de muur bevestigde schroef.

ophanginstructie groot drieluik

Hoe span je een schilderij strakker om het frame?

Indien het in der loop der tijd of door temperatuurwisselingen nodig zou zijn het canvas schilderij iets strakker op te spannen, kun je dit eenvoudig zelf doen door de spietjes achterin de hoeken van de luiken zachtjes aan te tikken met een hamer. Wij raden je hierbij aan het canvasdoek op een zachte ondergrond te laten rusten (zoals bijvoorbeeld een deken).

baklijsten

 BAKLIJSTEN

Laat uw canvasdoek nu inlijsten in een zgn. baklijst!

Geeft extra diepgang en staat nog luxer...

mail naar   info@canvas-fotokunst.nl   voor prijzen op maat.

 

maatwerk

MAATWERK

Ook printen wij op acrylglas, tuindoek, fotobehang, aluminium, dibond en diverse soorten hout!

Mail ons voor uw wensen en wij doen ons uiterste best om deze te vervullen.

 

populaire canvas schilderijen
© 2009 - 2024 Canvas Fotokunst | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel