Mont-Saint-Michel

Artikel 8 van 13
€ 149,95 (inclusief btw)

WERELDERFGOED

De Mont Saint-Michel is gebouwd op een rotsachtig eilandje. Door de eeuwen heen zijn hier allerlei architectonische juweeltjes aangelegd: de pre-romaanse kerk, de abdijkerk uit de 11e en 15e eeuw, en de romaanse en gotische kloostergebouwen. Tijdens de Franse Revolutie werd de abdij als gevangenis gebruikt, maar sinds 1874 is hier de Dienst van Historische Monumenten ondergebracht. Er is zelfs weer een (kleine) kloostergemeenschap aanwezig, sinds 1969.

De Mont Saint-Michel is een klein, rotsachtig getijdeneiland in NormandiëFrankrijk gelegen in een grote baai aan de monding van de Couesnon. Het granieten massief van de Mont Saint-Michel is bekroond met een middeleeuwse abdij. Op de torenspits van de abdijkerk staat sinds 1898 een beeld van de heilige Michaël dat honderdzeventig meter boven de baai uitsteekt. Het eiland ligt ongeveer 1 kilometer uit de kust bij de plaats Avranches in Normandië. Het is oorspronkelijk een getijdeneiland: het was over land bereikbaar bij laagwater, maar bij hoogwater was het omringd door water. Tegenwoordig loopt er een smalle brug, met pendeldienst, naar het eiland. De Mont Saint-Michel, met zijn trapstraten, is alleen toegankelijk voor voetgangers.

In 1979 werd de Mont Saint-Michel met abdijcomplex en de omliggende baai uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO. De Mont Saint-Michel is de derde toeristische trekpleister in Frankrijk na de Eiffeltoren en het Kasteel van Versailles, met jaarlijks meer dan 3.500.000 bezoekers.

De Mont Saint-Michel wordt – helemaal terecht – ook wel het Wonder van het Westen genoemd. En dat komt onder andere door de spectaculaire ligging, de Mont is omgeven door een prachtige baai. Het verschil tussen eb en vloed is extreem groot (nergens in Frankrijk is het groter).

Een bezoek hieraan mag niet ontbreken tijdens uw Normandie reis...

 

foto met dank aan Vivian en Maurice Cobben van MOVI-Fotografie (zuid-Limburg)

baklijsten

 BAKLIJSTEN

Laat uw canvasdoek nu inlijsten in een zgn. baklijst!

Geeft extra diepgang en staat nog luxer...

mail naar   info@canvas-fotokunst.nl   voor prijzen op maat.

 

maatwerk

MAATWERK

Ook printen wij op acrylglas, tuindoek, fotobehang, aluminium, dibond en diverse soorten hout!

Mail ons voor uw wensen en wij doen ons uiterste best om deze te vervullen.

 

populaire canvas schilderijen
© 2009 - 2024 Canvas Fotokunst | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel